onsdag 2 februari 2011

Nu inleds kampen mot nätdroger


Under det senaste året har nio personer dött av vad man misstänker är den så kallade nätdrogen krypton. På många håll frågar man sig givetvis varför detta kan få ske utan att någonting händer? Svaret är att Krypton och många andra liknande droger fram till idag inte är förbjudna. Men nu ändar Alliansen lagen så att även dessa droger kan bekämpas.

Polis och tullmyndighet kommer nu att få möjlighet att tillvarata och förstöra droger om de kan antas komma att användas i missbrukssyfte, även om de ännu inte är klassade som narkotika. Med detta ger nu Alliansen äntligen polis och andra myndigheter möjlighet att med kraft bekämpa dessa nät- och designdroger som fått så många ungdomar på fall. Under många år har det diskuterats hur dessa droger ska kunna bekämpas. Nu går Alliansregeringingen från ord till handling.

Den lag som vi nu har beslutat om är efterlängtad hos polis och andra myndigheter. Lagen kommer nämligen förhoppningsvis få större effekter än att bara snabba upp processen med att förbjuda nya narkotiska preparat. Nu kan kampen mot nätdroger inledas på allvar.

/Jan R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar