tisdag 15 februari 2011

Grattis Nacka och Nackas seniorer

Idag prisar pensionärsförbundet SPF två kommuner för att de är Sveriges seniorvänligaste 2010. Det är min hemkommun Nacka samt östgötska Söderköping. Båda leds sedan länge av moderater. Här kan man alltså se de praktiska resultaten av den moderata politiken.

Det är valfrihet, kvalitet och närhet till medborgarna som lyfts fram. Uthållighet och konkreta utvecklingsprojekt för att förbättra omsorgen och vården är andra faktorer som lyfts fram.

Nacka känner jag självklart väl till och vet att det inte är mest pengar som är det avgörande. Jag tror i stället att det handlar om att ha tydliga mål, kontinuerlig uppföljning och tydligt kundfokus - då når man hög kvalitet. Ledarskapet ska man inte heller glömma bort. Det är ofta avgörande för medarbetarnas trivsel, vilket i sin tur påverkar kvaliteten. Nacka har jobbar väldigt målmedvetet med att få nöjda äldre och genom regelbundna enkäter vet man vad som ska förbättras. Nacka var också först ut med att införa valfrihet i början av 90-talet, och erfarenheterna är väldigt goda. De äldre får verkligen makt att påverka när de kan välja utförare som de tycker om och välja bort den de inte är nöjda med. Panter power!

Grattis Nacka och Söderköping och alla seniorer i dessa kommuner!

Veteranen, Folkbladet, NT,
/Mats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar